(New) Mexico

  • postet: 29.09.2013 / klokken: 02:07 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

I dag har vært en veldig bra dag. Startet med amerikanske pannekaker til frokost før vi dro ut på oppdagelsesferd. Vi startet med å kjøre ned til den Mexicanske grensa, var ca 10 meter unna Mexico! Men, vi kunne ikke dra over dit for det er visst veldig farlig. Den nærmeste byen i Mexico heter Juarez og der skjer det utrolig mange mord og andre greier. Har blitt fortalt at hvis jeg drar over dit, kommer de til å ta meg og kutte av hånda mi og sende hjem og be om et visst beløp penger for at jeg skal få leve videre. Dette er fordi de ser at jeg ikke er fra Mexico og blonde, lyshudede folk med blå øyne er veldig skjeldent her nede. Hvis de hører at jeg er fra Norge vil de nok kreve enda mer. Dette er fordi folk lever på fattiggrensa der nede og jeg tror Mexico regnes som en del av den tredje verden. Var helt i sjokk når jeg fikk høre dette, frister ikke å dra på sightseeing tur dit. Må legge til at El Paso er en av de tryggeste byene i USA, så jeg har det fint på denne siden av grensa!

Den store X-en er en del av en fornøyelsespark i Mexico, sykt nært!Etter vi hadde sett på grensa, dro vi til en liten by utfor Las Cruces NM, som heter Mesilla. Der gikk vi rundt og så i turistbutikker og spiste is. Det var utrolig spennende og se ting som indianerne hadde laget! Så annerledes fra det vi selger i våre turistbutikker hjemme...


Fikk skikkelig "western følelse" av å være her. Dette har visst vært en gammel by der veiene som nå er dekket med brostein, kun var gjørme og her brukte indianerne å kjøre med hest og vogn. Jeg elsker historiske plasser.

Bittersweet

  • postet: 27.09.2013 / klokken: 05:59 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

I engelsktimen i går diskuterte vi ordet bittersweet. Det er et ord som passer utrolig godt i den situasjonen jeg er i nå. Det blir utrolig vanskelig å forlate den fantastiske vertsfamilien jeg har nå, vennene deres og alle de snille og godhjertede menneskene i kirkekoret. Ja, jeg er faktisk med i kirkekoret. Har blitt kjent med utrolig mange gode folk disse ukene, men alle utenom skolen. Det blir trist å forlate og vite at mange av dem får jeg aldri se igjen. Noen skal jeg treffe om noen år, da skal jeg komme tilbake til El Paso. Men ikke som utvekslingsstudent, og ikke som elev på Andress High School. 

Selv om dette blir utrolig trist, så må jeg bare se framover. Jeg skal til Michigan, og jeg skal starte et utvekslingsår slik det skal være. Jeg skal bo i en bitteliten, typisk amerikansk by med ca 2000 innbyggere. Det skal bli deilig å komme til noe lignende som det jeg er vant til. Jeg skal bli kjent med en ny familie, en familie som er helt fremmed for meg nå. Jeg vet ikke en gang hva de heter. Jeg gleder meg til å stifte nye vennskap, og sist men ikke minst, se gamle venner fra Svolvær igjen. Martine og Ivana som bor 1 og 2 timer unna, og Jenny som faktisk bare bor 40 min unna meg! Gleder meg utrolig mye til å starte på nytt og legge Texas bak meg. Dette skal bli et fantastisk år, og det i Michigan!


Må få mamma til å sende ned varme klær nå, hehe, ikke akkurat 30 grader der oppe...

Endringer i planene

  • postet: 25.09.2013 / klokken: 04:40 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Etter å ha innstilt meg på å dra hjem, fikk jeg en telefon fra Explorius i morrest. Jeg har fått en ny vertsfamilie, og det helt oppe i Michigan! Følelsen av å få vertsfamilie er helt fantastisk og jeg har vært så "heldig" å få den to ganger (tre). Kulturen i Michigan er jo helt annerledes enn her, og jeg kan ikke vente med å dra og virkelig komme i gang med utvekslingsåret mitt. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre dette til en positiv opplevelse. 

Det ble en skikkelig omstilling fra å dra hjem, til å få komme til Michigan. Jeg bor ca 1 time unna Martine, og ca 2 timer unna Ivana, heheh gjett hvem som skal besøke bestevennene sine da! 

Jeg vet veldig lite om plassen og familien enda. Skal gå på Standish Sterling Central High School. Når jeg tenker meg om, så vet jeg egentlig ikke om jeg skal bo i Standish eller Sterling hehe... Familien tror jeg består av vmor, vfar, vsøster og ei jente fra Thailand. Men vet ikke mer enn det, så får bare oppdatere når jeg får host family profile. 

Tror dette er det beste som kunne skjedd! 
Avbryte utveksling

  • postet: 24.09.2013 / klokken: 06:40 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hei! Dette var ikke en overskrift jeg hadde ønsket å bruke dette året, men nå gjør jeg det, og det er bare 2 uker siden jeg ankom El Paso. I løpet av de to ukene har det skjedd alt for mye. Ingenting har vært som jeg så for meg når jeg valgte å dra på utveksling. Jeg kan med hånda på hjertet si at det har vært de to vanskeligste ukene i løpet av mitt 17 1/2 år gamle liv. Jeg mistrivdes fra dag en, og det å ikke ha noen rundt meg som jeg kan sette meg ned og være meg selv hundre prosent med, er vanskeligere en man tror. Jeg kom til en familie hvor jeg brukte første natt til å ligge og gråte og fryse på en solseng. Dette knuste meg psykisk. Et skikkelig slag i bakken, det var starten på det året som skulle bli det beste i mitt liv. Så lenge har jeg gledet meg til dette, å oppleve en amerikansk kultur, få nye venner og oppleve nye ting. 

Det eneste som har holdt mål, var den delen der jeg har opplevd nye ting. Jeg har opplevd at man ikke kan stole på alle, jeg har opplevd en amerikansk kultur sterkt influert av mexicanere. Nærmere 80% på skolen min er hispanere. Jeg er ikke rasistisk, men jeg ønsket å komme til noe typisk amerikansk, der hvor folk er åpne og inkluderende. Jeg er fullt klar over at USA er et flerkulturelt land, men å være nødt til å gå på skolen hvor folk snakker spansk hver dag, det er ikke lett å slenge seg med i samtalen. Jeg var klar over at venner ikke kommer etter første dag, men det har fått meg til å innse hvor glad jeg er i- og hvor avhengig jeg er av vennene mine. 

Når jeg kommer hjem vil alt være annerledes, de fleste vennene mine er på utveksling, jobben er satt på pause til neste sommer og skolen er vanskeligere. Men jeg har tenkt å fokusere på skolen dette året, henger tross alt en måned etter alle andre. Men tar det heller igjen på morsmålet mitt, enn alt for vankelige fag på et fremmed språk. Henger jo 3 uker bak her også.

Det er utrolig mange ting som har fått meg til å ta denne avgjørelsen, og hver gang jeg tar det opp med noen, ber de meg om å prøve litt til, og litt til. Jeg har fått nok. Jeg har gått rundt her alene i to uker med oppturer og nedturer jeg aldri har opplevd maken til. I det ene øyeblikket gleder jeg meg til i morgen og hva som skal skje, i det andre vil jeg bare legge meg ned og våkne opp i Norge, og glemme alt dette. I nåtid er jeg vel midt på treet. Jeg skulle gjerne vært her og opplevd alt dette stedet og familien har å by på, men samtidig vet jeg at det kommer til å ødelegge meg helt å gå slik i så lite som to uker til. 

Selv om det har vært et negativt opphold, så har jeg lært mye. Jeg har lært at jeg aldri kommer til å finne en medre mamma enn den jeg har hjemme. Jeg har tatt henne for gitt i så mange år, men disse to ukene har det virkelig gått opp for meg hvor hjelpesløs jeg er uten henne. Ikke fordi jeg trenger noen som tar av bordet for meg og vasker klærne mine, men fordi jeg trenger noen som alltid er der for meg. Hun gir så uendelig mye kjærlighet, som jeg er så utrolig avhenig av. 

Pappa har daglig sendt meg meldinger og lurer på hvordan det går. Det er slike små ting som betyr utrolig mye når man føler seg så alene. Jeg savner å komme på besøk og få servert herremåltid etter herremåltid, finnes ikke bedre kokk. Pappa tar alltid affære og ordner opp om noe er galt. Jeg kan komme dit om jeg trenger hjelp. 

Alle vennene mine har jeg kjent utrolig lenge. Martine og jeg har vært bestevenner siden barnehagen. Jeg har aldri trengt å anstrenge meg for å være med venner. Jeg kan alltid være 100% meg selv og kan komme uanmeldt på besøk med scooteren og bli tatt imot med åpne armer. 

Jeg har aldri før visst hva det ville si å grue seg til å dra på skolen. Grue seg til å stå opp og starte dagen. Jeg har fått nok av dette, og klarer ikke å ha det slik i ti måneder. Alle sier at jeg må gi det mer tid, men jeg klarer ikke. Alt som har skjedd har brutt meg ned. Alle sier man legger på seg av å være på utveksling her, men ikke i mitt tilfelle. Jeg har gått ned noen kilo, og merker at all motivasjon er borte. Jeg klarer ikke ti måneder til med dette. Jeg ser ikke noe lys i tunellen. 

Det eneste jeg har ventet på i to uker, er at noen skal fortelle meg at det er greit å reise hjem. At det ikke er noen skam å dra hjem fra utveklsing, og at ingen vil dømme meg når jeg kommer hjem. Jeg har prøvd, vært maks uheldig, og funnet ut at dette ikke var noe for meg, hvertfall ikke nå. Jeg reiser hjem en erfaring rikere.

Mye som skjer

  • postet: 17.09.2013 / klokken: 05:35 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hei! Har ikke hatt tid til å oppdatere her på grunn av alt som skjer. Jeg ankom Texas på mandag, under 24 timer etterpå hadde jeg skiftet familie. Hele tirsdagen var jeg helt nedfor. På onsdag registrerte jeg meg på skolen (Andress, ikke Franklin), på torsdag begynte jeg, og på fredag måtte jeg dra hjem på grunn av forkjølelse. Det var kort oppsummert min første uke her i El Paso. Har vært og sett på andre skoler, fordi jeg virkelig mistrives der jeg er nå. Fant en, men de ville ikke ta meg inn fordi jeg ikke bodde i nærområdet, så da får jeg bare fortsette der jeg har startet. Det er mange grunner til at jeg ikke liker meg der, men jeg må bare gi det litt tid, så blir det forhåpentligvis bedre. Trives iallefall kjempegodt i den familien jeg er i nå. Består av vmor, vfar og vbror som er en utvekslingsstudent fra Sverige. 

Vi var og så på grensa til Mexico på lørdag, det var helt fantastisk vakkert! Har prøvd meg på et panoramabilde her, men ble ikke så veldig fornøyd. Uansett, skal bli mye flinkere til å oppdatere her. Men det er som sagt mye som skjer hele tiden, jeg har et stort kultursjokk. Har mange ganger vært på gråten og på tur hjem, men samtidig så er jeg så spent på hva som skal skje her. Det er noe nytt hele tiden, og det er så utrolig spennende! Ingen dager er like, og jeg opplever noe nytt hele tiden. 

Min tur

  • postet: 06.09.2013 / klokken: 11:24 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Endelig er det min tur til å dra på utveksling. Jeg gleder meg som en liten unge! Drar til New York i ettermiddag og skal være der til mandag. Woho!!

 Noen bilder fra da jeg var i New York i sommerferien.

VERTSFAMILIE

  • postet: 05.09.2013 / klokken: 21:19 / kategori: Utveksling
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Howdy people! Fikk vertsfamilie i Texas i går og kunne ikke blitt mer fornøyd! Familien, staten, byen, alt.. Skal helt vest i Texas til en storby som heter El Paso. Byen ligger helt på grensa til Mexico, så dit må jeg! Jeg bo hos vmor, venninna hennes og dattera til venninna på 5 år. Jeg bor 10 minutter (gå) unna skola mi, Franklin High. Go Cougars!  Jeg reiser til New York i morgen allerede og videre til Texas på mandag. Er full av reisefeber! 


Det var et fint kart Ivana.Dette er helt sykt.

Les mer i arkivet » Mars 2014 » Oktober 2013 » September 2013
hits